Skip to content Skip to footer
Környezettudatosság

a zero waste

szellemében

Az egyik legfontosabb prioritásunk a környezetvédelem és a zero waste elérésére való törekvés. Hiszünk abban, hogy a terepfutás és a természet szeretete kéz a kézben jár és elkötelezettek vagyunk a fenntartható jövő megteremtése iránt.
De mit is jelent mindez a gyakorlatban? Íme, bemutatjuk azokat az elemeinket, amelyekkel a Hello Trails gondoskodik a környezetvédelemről és a zero waste filozófiájának megvalósításáról.

Érem helyett faültetést támogathatsz. A Hello Trailsnél lehetőséget kínálunk arra, hogy a versenyeken részt vevő futók lemondhassanak az éremről és az ezzel járó összegből 500 forintot a faültetési programunkra ajánljanak fel. Ezzel hozzájárulsz az erdők megújításához és a környezetünk zöldítéséhez.

Tudjuk, hogy a versenyeken sok folyadékot fogyasztunk, de nem használunk eldobható műanyag poharakat. Arra kérünk mindenkit, hogy hozzon magával saját újrahasználható poharat, amelyet újra és újra használhat a frissítőpontokon vagy éppen a célban. Nálunk soha sem volt és soha sem lesz egyszerhasználatos pohár.
A versenyek után felszolgált ételekhez nem használunk egyszerhasználatos műanyag tányérokat és evőeszközöket. Inkább porcelán és fém eszközöket választunk, amelyeket újrahasználunk és tisztítunk. Kivezetjük a lebomló elemeket is, és ahol a helyszín nem teszi lehetővé a tányérok használatát, ott a futóknak sajátot kell hozniuk.
A frissítőpontokon nem kínálunk szemes vagy darabos csokoládét, amelyek sok hulladékot eredményezhetnek. Ehelyett nagy kiszerelésű csokoládékat választunk, hogy kevesebb csomagolóanyagot használjunk fel. Így teszünk az űdítőknél és a további termékeknél is.
A versenyeken szelektíven gyűjtjük a hulladékot és gondoskodunk arról, hogy az újrahasznosítható anyagokat eljuttassuk a megfelelő helyekre. Egyedülálló módon még a frissítőpontokon is kint vannak a szelektív kukák.
Az eseményeken a szalagozásnál az újrahasznosítható anyagokat részesítjük előnyben, hogy minimalizáljuk az egyszerhasználatos műanyagok alkalmazását. Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy a kezdetek kezdetén (2019) vásároltuk be a szükséges kellékeket a szalagozáshoz, amit a mai napig ugyanabban a kiváló minőségben használunk.
Az elköteleződésünk a környezetvédelem és a zero waste iránt nemcsak üres szavakon alapul, hanem konkrét lépéseken és intézkedéseken. Minden versenyen gondoskodunk arról, hogy az ökológiai lábnyomunkat minimalizáljuk és felelős módon bánjunk a természettel.
Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket elérjük, a versenyzők és az önkéntesek aktív részvételére is számítunk. Összefogva a Hello Trails közösségének erejével létrehozunk egy fenntartható és környezettudatos rendezvénysorozatot.
Ha te is fontosnak tartod a környezetvédelmet és a zero waste elérését, csatlakozz hozzánk a Hello Trails versenyeken! Együtt lépésről lépésre építjük a zöldebb és fenntarthatóbb jövőt mindannyiunk számára!

Refund Reason

Translate »