A terepfutólány és az Erdő Fohásza

Volt egyszer egy terepfutólány, aki imádta az erdőt és a természetet. Az egyik tavaszi napon úgy döntött, hogy elmegy egy kis futóedzésre a közeli erdőbe. Azonban az időjárás nem volt kegyes hozzá és az éjszaka esőzései miatt az erdő sárossá és csúszóssá vált.

A lány óvatosan haladt előre, de egyszer csak egy mély sárfoltba lépett, amibe aztán egyre jobban beleragadt. Próbálta kiszabadítani a lábát, de hiába erőlködött, csak még mélyebbre süllyedt a sárba. Ráadásul jó sáros is lett.

Ekkor az Erdő Fohásza éppen arra járt. Az Erdő Fohásza nagyon kedves, olyan volt, mint egy bölcs varázsló. Látta, a terepfutólány bajban van, így odalépett hozzá, hogy segítsen neki.

Kislány, látom, hogy nagy bajban vagy” – mondta az Erdő Fohásza. „De ne aggódj, segítek neked kiszabadulni a sárból.

Az Erdő Fohásza bölcsességgel és tapasztalattal tudta, hogyan lehet kiszabadulni a sárból. Megtanította a lányt, hogyan kell mozogni, hogyan kell áthelyezni a súlyt a testén és hogyan kell kilépni a sárból. A lány gyakorolta a mozdulatokat, s végül sikerült kiszabadulnia a sárból.

Azt hiszem, sikerült” – mondta a terepfutólány boldogan az Erdő Fohászának. „Köszönöm, hogy segítettél nekem kiszabadulni. Nem tudom, mi lett volna nélküled.

Nincs mit” – válaszolta az Erdő Fohásza. „Azért vagyok itt, hogy segítsek az erdő barátainak, amikor bajban vannak.

A terepfutólány megköszönte az Erdő Fohászának a segítséget, majd sarasan is folytatta az edzését az erdőben egy kis bölcsességgel és tapasztalattal a tarsolyában. Azóta is gyakran látogatja a közeli erdőt és mindig emlékszik az Erdő Fohászára, aki kiszabadította őt a sárból. Ráadásul már a sárban sem akad el.

facebook
play
instagram
youtube
Translate »